6 – Analog Gear

Det har tagit form

Jag har hållit på att ”samla ihop” de lite mer analogorienterade ljudprylarna i syfte att få en inspirerande hörna där jag kan skapa och jamma loss. Jag ville kunna koppla om på ett hyfsat enkelt och åtkomligt sätt, så valet föll på att använda vanliga hyllplan på konsoller från Elfa. I steg 1 samlade jag ihop Dark Time, Monotribe, Nanozwerg och 522. I steg 2 passade jag på att införskaffa de tre Volca-burkarna från Korg. I steg 3, som i sanning har tagit en hel del tid, har jag försökt använda tillgängliga MIDI/CV-interface, inbyggda arpeggiatorer med tillhörande trig/sync-ingångar etc. Framför allt ville jag säkerställa 99%-ig stabilitet mot Reason 7.

Del av Analog Corner

Steg 1

Volca setup

Steg 2

För att få till lite ergonomi har jag skruvat fast hyllplan i lutande Elfa-konsoller. Hyllplanen är delvis klädda med kardborre (med mindre lappar fästa på undersidan av respektive ljudburk) för att både kunna hålla prylarna på plats och kunna flytta runt dem efter hand.

Uppkoppling

Ja jisses. Väldigt ofta vet jag precis hur jag skulle vilja ha det, ofta vet att jag att det går att lösa och hyfsat ofta går det att lösa med lite eftertänksamhet. Men framför allt tar det tid! I nedanstående schema kan Ni se hur det ser ut just nu. En del anmärkningar ser ni längre ner och en del andra kommentarer om respektive enhet återfinns på sidan om Ljudmaskiner.

En översikt över vad som är ”analoghörnan” (men som i ärlighetens namn inte är helt analog, gudbevars…) kan Ni se på bilden nedan.

Ny setup 1
Steg 3 – en översikt

När det gäller uppkopplingen, och då menar jag styrning, så bygger det på att få koll på vilken info som skickas vidare respektive filteras bort. Alla MIDI-syntarna har inte MIDI Thru, t.ex. microKORG:en vilket gör att den fått hamna ganska sent i kedjan. Om jag utgår från datorn och Reason 7 så har jag hjälp av följande ”spridare”:

  • ett Midiman 2×2 MIDI-interface,
  • en Philip Rees V3 MIDI-splitter,
  • ett Nulogic MTDCB60 MIDI/DCB-interface (med en arpeggiatorutgång!) och så
  • min Doepfer Dark Time förstås.

Setup

Steg 3 – uppkoppling

Om jag inte sitter vid kontrolldelen, d.v.s. vid datorn, masterkeyboarden och huvudmixer, så kan jag:

  • välja JD-800:n som tillfällig master till Reason,
  • spela in patterns i Volca Keys med en enkel Midipro MIDI-klaviatur (som ändå ståttt och samlat damm sen länge),
  • spela in patterns i Volca Bass med microKORG:en (om jag väljer ”Local Off”),
  • använda MS-20 för t.ex. en enkel basgång genom att koppla in sync-utgången från Volca Keys och dra den till Trig In på ESP:n på MS-20 och sen bara dra Trig Out till Trig In ¨på själva synten och framför allt
  • ha full synk på de på bilden ingånde syntarna/trummaskinerna…
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s