Mobil balans

Jag minns det som igår. Reason träffade hemmapularmarknaden för drygt ett decennium sen och var stabilt, inspirerande och lättjobbat (men ändå grymt kraftfullt) med sitt vändbara rack och välljudande syntar och effekter. Sen dess har Reason expanderat men bibehållit sin stabilitet och sin plats på maknaden.

För nåt år sen gav sig härliga, svenska Propellerhead in på hårdvaruscenen med sitt Reason-dedikerade ljudkort Balance. För ett tag sen var jag på jakt efter ett enkelt och prisvärt interface till laptopen och hade först inte en tanke på Balance. Men när jag språkade med killen på 4Sound så visade det sig att de hade kampanj på Balance tillsammans med Reason Essentials. För en spottstyver så blev jag alltså licensierad ägare. Sen var det bara att uppgradera till Reason 6.5 för en billig slant och jag säger bara: maken till prisvärdhet får man leta efter.

Mobil balans

Semimobilt musikskapande.

Så nu består mitt mobila kit (även om det för det mesta står uppställt i vardagsrummet) av en skaplig laptop, en Akai SynthStation 25 (med plats för iPhone/iPod Touch), ett par Kosslurar och nämnda Balance. Det blir inte mycket bättre till det priset. Eller förresten – när nu Reason 7 snart kommer blir det stöd för externa MIDI-prylar, inbyggd ReCycle-funktionalitet OCH ett uppdaterat ljudbibliotek. Så i år kommer tomten redan i april, Reason blir ännu bättre och lilla Balance får flytta till unisonlab.

Heja Sverige!

[Propellerhead: In reference to those beanies with the spinning propellers on them.  It’s slang for a trendy techno-geek. / Urban Dictionary]

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s